Spring naar inhoud

Libertaire Centra Voor Studie En Documentatie

02/11/2012

Er bestaat een internationale federatie van libertaire studie en documentatie centra in een twintigtal landen, waaronder ook Nederland. Het Centre Internationale de Recherches sur l’Anarchisme (Internationaal centrum betreffende onderzoek naar het anarchisme) is daar een ander voorbeeld van. Het centrum is gevestigd in Lausanne (Zwitserland). Overigens kent de CIRA zelfstandige instituten zoals in de Franse plaatsen Marseille en Limoges.

CIRA-Bulletin

Het centrum verspreidt periodiek een bulletin, waarin voor het onderzoek naar het anarchisme relevante zaken worden besproken. Tevens treft men er in opgenomen lijsten met aanwinsten (boeken en tijdschriften). Zojuist is verschenen het CIRA-Bulletin nr. 68 (zomer 2012). Helaas is het alleen in het Frans te raadplegen. Het is als ‘pdf’ te downloaden op de site van de CIRA (klik HIER).

CIRA-Limoges organiseert op 1 december a.s. een studiemiddag over libertair onderwijs. De libertaire pedagoog Hugues Lenoir zal daarover een inleiding houden. Voor meer informatie over deze bijeenkomst is contact op te nemen via hun site (klik HIER) .

Voor de site van de internationale federatie van libertaire studie en documentatie centra, klik HIER.

[ThH]

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: