Spring naar inhoud

Fraude, Valsheid In Geschrifte, Corruptie: Politiek Rechts Weet Er Raad Mee

08/04/2015
tags:

SinéMensuel

De Franse regionale verkiezingen hebben een politieke ravage opgeleverd voor de Franse socialistische partij (PS) van de zittende president François Hollande. De tegenhanger van die partij, de UMP, heeft daar garen bij gesponnen. De leider van die partij, Nicolas Sarkozy, oud-president van Frankrijk, heeft hier weer hoop uitgeput. Hij is vast van plan in 2017 mee te doen in de verkiezingsstrijd om het presidentschap. Maar eerst moet nog wat oud zeer verwijderd worden. Er lopen namelijk nogal wat kwesties in de strafrechtelijke sfeer die met fraude, valsheid in geschrifte en corruptie van doen hebben, waarvan mensen uit de top van de UMP, onder wie Sarkozy, verdacht worden er de hand in te hebben (gehad). Het gaat dan om miljoenen gemalverseerde euro’s.

Inderdaad, Sarkozy en zijn partijgenoten weten er raad mee. Zij doen daarbij niet onder voor menig lokale, provinciale en nationale volksvertegenwoordiger van hun Nederlandse ideologische evenknie, de VVD. Het gaat lawaai geven, zo spreekt uit de omslag van de nieuwe uitgave van Siné Mensuel (nummer 41).

Voorkant.Sine

Look alike: Nederland-Frankrijk

Verder gaat alles goed in Frankrijk. Het lijkt net Nederland.

 Voelen“Je mag best voelen aan wat ik per maand opstrijk…Ga je gang maar, voel maar!…” [toucher = ‘aanraken’ en ‘incasseren’]

Salarisverhoging?

 Onderhandeling“…toch was ik er zeker van goed te hebben onderhandeld!…”

Bij de Vreemdelingendienst. Het relaas bij het beeldmateriaal draagt als titel ‘In de hel van de regularisatie’:

Hel

En verder?

Het maandelijkse vraaggesprek wordt gehouden met Rony Brauman, de oud-voorzitter van Artsen zonder Grenzen. Hij is tevens jaar en dag pleitbezorger van de Palestijnse zaak. Dat vormt de hoofdmoot van het interview. Daarnaast wordt door Siné Mensuel in een artikel aandacht besteed, hoe het lijkt dat de bobo’s een verloederde wijk (in Parijs) weer nieuw leven in blazen – renovatie die een hoog inkomen vergt om er huisvesting te vinden. De bobo’s (samentrekking van bourgeois-bohème), voorheen ook ‘yuppies’ geheten, nemen daardoor de plaats in van de oorspronkelijke bewoners (die kunnen de woonkosten niet betalen) en die daardoor naar de verder gelegen getto’s worden verdreven… Het ultra liberalisme is gewoon een gevaar voor de aarde, zo lezen we in een ander artikel.

Gevaren liggen inmiddels overal op de loer. Siné Mensuel combineert bijvoorbeeld de islamitische terreur met de zelfmoord van een Duitse piloot.

 De crash van de A 320: 150 doden voor niets…

Crash“Wat een verspilling!”

Dan gaat het bij de financiële onderhandelingen vriendelijker aan toe:

Zitten‘Gaat u zitten’

[ThH]

SINÉ MENSUEL, nummer 41, april 2015, 32 blz., prijs 5,50 euro (meer informatie?; zie de site van Siné Mensuel).

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: