Spring naar inhoud

Uitzonderingsstaat ingesteld. Wapenhandel floreert.

09/12/2015
tags:

SinéMensuel

Vanzelfsprekend behoren de aanslagen in Parijs, 13 november 2015, en de instelling van de uitzonderingsstaat enkele dagen later tot de onderwerpen, die van het nieuwe nummer van Siné Mensuel deel uitmaken. Vandaar op de voorkant ervan:

Zelfs niet bang!

Vooruit dus kinderen van het vaderland!

Voorkant.Sine

Wapenhandel

Vier dagen na de aanslagen in Parijs waarbij snelvuurwapens van het AK 47 type werden gebruikt, opende Milipol, de mondiale ‘Salon van de binnenlandse veiligheid van staten’, in Parijs zijn deuren (van 17-20 november 2015). Het is een Salon waar men zich meer druk maakt over de zelf te maken winsten, dan de veiligheid van een ander. De AK 47 vuurwapens lagen dan ook keurig gepoetst in de vitrines van de diverse wapenfabrikanten, zo meldt Siné Mensuel in een bijdrage over Milipol.

De Salon moet de verkoop stimuleren van geweren, snelvuurwapens, helmen, gasmaskers, stormrammen, gepantserde politieauto’s, drones, kogelvrije vesten, afluistermateriaal. Alles dus waarmee de politie, de staat en de machthebbers van alle soorten en maten zich maar mee willen bewapenen en behangen. De exposanten komen vanuit de hele wereld – alsmede de kopers…

Koper

Ohhh, ik voel dat ik weer wat buitensporige uitgaven ga doen!!…

Uitzonderingsstaat

Over het besluit tot instelling van de uitzonderingsstaat in Frankrijk wordt onder meer Isabelle Attard (oud-Europese Groenen) in het nummer aan het woord gelaten: ‘…alles wat tot nu toe door de overheid is ondernomen, had ook gedaan kunnen worden zonder het instellen van de uitzonderingsstaat, of het nu om huiszoekingen gaat, of het opleggen van huisarrest of de uitzetting van gevaarlijke imams… Ik schat in dat er nog een minimum aan rechtmatigheid was in dit land tot 13 november. Sindsdien hebben er 500 huiszoekingen plaatsgevonden in vier dagen. Wat wil dat zeggen? Of er is absoluut niets gedaan sinds januari 2015, of sinds enkele dagen heeft men in het wilde weg wat gedaan en de huiszoekingen betroffen niet alleen het terrorisme. Dat is zeer verontrusten. Maar het lijkt erop dat niemand dit wat kan schelen’.

Een meerderheid van de Fransen is bereid hun individuele vrijheden prijs te geven voor hun veiligheid.

Fransen

‘Dus men geeft zijn vrijheden niet over aan terroristen maar aan de regering’.

‘De staat is een vesting tegen het terrorisme. Zoals Ben Ali, Kaddafi, el-Assad…’.

Cartoonisten aan het front

Drie pagina’s besteedt Siné Mensuel aan collega-cartoonisten die in landen werken (of die juist hebben ontvlucht) waar een harde censuur heerst. Het zijn landen waarvan je kan zeggen dat daar een permanente uitzonderingsstaat is ingesteld. Siné heeft een aantal cartoons opgenomen van mensen die veroordeeld zijn of zullen worden. Nederland behoort niet tot die landen…toch. Maar er is wel een prent van een Nederlandse cartoonist, Tjeerd Royaards, opgenomen. Een Boomerang kaart waarop Daech en de (rooms-katholieke) inquisitie met elkaar vergeleken worden in ‘God IS goed’, een prent die tot controverses heeft geleid in dat land, vermeldt Siné.

God.Goed

 

En verder…? Oorlog!

2015: record wapenverkoop van Frankrijk

Oorlog

‘Wat gaat u doen met al dat geld?’

‘Oorlog voeren!’

[ThH]

SINÉ MENSUEL nummer 48, december 2015, 32 blz., prijs 5,50 euro.

[Beeldmateriaal ontleend aan het besproken nummer van Siné Mensuel.]

Advertentie
One Comment leave one →
  1. Lydia permalink
    09/12/2015 13:06

    De toekomst ziet er duister uit. Populisten die overal winnen en steeds meer bange volgers krijgen die niet willen zien dat er een duidelijke overeenkomst begint af te tekenen met de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw in Duitsland, grootspraak in westerse landen dat ‘we’ in oorlog zijn met Daesh en daarbij voorbijgaan aan de groeiende angsten onder de bevolking in eigen land, verholen wapenleveranties en wat daarbij hoort, zoals gif (Jan van Anraat bv) en meer. De oorlog die bepaalde groeperingen willen, zal er komen. De NWO zegeviert, omdat mensen niet willen geloven dat de toekomst inhoudt dat er miljarden mensen dood zullen moeten. In 1996 zei iemand in een documentaire op TV dit:”Over tien tot twintig jaar zal een achtste van de wereldbevolking heersen over zeven achtste van de wereldbevolking. Middeninkomens bestaan niet meer. Alleen nog miljarden armen en slechts enkele honderdduizenden rijken die over alles beslissen. Ook over leven en dood.”
    Nog steeds willen mensen het niet geloven, maar wie de Nieuwe Wereld Orde informatie gevolgd heeft, en niet de filmpjes op You Tube, hoewel er goede tussen zitten (kwestie van zoeken en een hele lange adem hebben) maar vooral ook boeken gelezen heeft en diverse serieuze websites bezoekt, weet dat de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen niet leuk zal worden. Gelukkig ben ik 66 en word ik over 7 maanden alweer 67. Hopelijk mis ik het ergste. En in de tussentijd blijf ik sociaal en maatschappelijk actief, komt er wat rust in mijn leven en zit ik elke ochtend met een krantje en een kopje thee bij klassieke muziek de dag te beginnen…. Wat een rijkdom. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: