Spring naar inhoud

Onze Leiders Kiezen? Wat Een Maf Idee

12/04/2017

En toch, ook mensen die in het algemeen geacht worden goed bij hun hoofd te zijn, zullen zeggen: ‘We moeten onze leiders kiezen’. Waarom zou dat moeten? Wie zouden dat dan moeten zijn? Zijn ‘we’ zo kinds dat we leiding nodig hebben? Zijn zij die zich daarvoor aanbieden niet vooral politieke gluipers? Op de voorkant van het nieuwe nummer van Siné Mensuel zie je een waarzegster aan het werk om erachter te komen wie de komende Franse president zal zijn. Starend in haar glazen bol roept ze uit: ‘Ik zie een van die galbakken!’

Laten we evenmin vergeten, aldus Siné Mensuel, dat de ‘leiders’ die ons als kiezers worden voorgehouden door marketingdeskundigen zijn ‘gemaakt’. Door hen wordt niet alleen bekeken wat goed in de politieke markt ligt, maar ook wie er (statistisch) op vallen. Vandaar uit kan men worden bestookt met quasi-sympathieke vragen.

‘Moet je zien, het is machtig die Internetmarketing…’   ‘Je tikt op YouPorn <lekker varkentje> in…’    ‘en 10 minuten later vraagt Marine Le Pen je om vriend met haar te worden op Facebook…’.

Rechterscomplot?

Veel van de lui die zich als grote leiders geroepen voelen, schreeuwen het hardst over strengere wetgeving, harder straffen, forser optreden, zero-tolerance… Dat wordt anders als ze zelf worden verdacht van fraude, valsheid in geschrifte, verduistering van publieke middelen. Denk bijvoorbeeld aan Sarkozy, Marine Le Pen, Fillon. In dat geval trachten zij de zaak zo te draaien, dat ze het slachtoffer zijn van linkse rechters. Een draaien kunnen ze als de beste.

‘Dat is gek…en zij zijn allemaal slachtoffers van hetzelfde complot?’

Corsica

Op Corsica gaat het anders maak ik uit Siné Mensuel op. Over twee pagina’s wordt de lezer geïnformeerd over fraude met Europese subsidies…

‘Wat ben jij aan het doen op dit moment?’    ‘Ik ben bezig met maïs…en zit midden in het oogsten!’.

[ThH]

SINÉ MENSUEL nr. 63, april 2017, 32 blz., prijs 5 euro.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: