Spring naar inhoud

Seksuele Intimidatie En Andere Walgelijkheden Op De Hak

08/11/2017

Het kon niet uitblijven dat het nieuwe nummer van het Franse satirische maandblad Siné Mensuel aandacht zou besteden aan allerlei walgelijkheden. Je hoeft maar te denken aan het spekken van de (super)rijken ten koste van de minderbedeelden – zowel in Frankrijk als in Nederland met Rutte III. Maar het gaat ook om het lastigvallen van mensen zonder werk, het intimideren van mensen door rooms-katholieken in hun kruistocht in ‘Brussel’ tegen abortus. Het zijn allemaal zaken die in dit nummer aan de orde komen. En natuurlijk ook de seksuele intimidatie en misbruik maken van macht door het lijfelijk schenden (verkrachting) van ondergeschikten door bovengeschikten, op het werk, in het onderwijs en de politiek – ongeacht overigens of het om ‘links’ of ‘rechts’ gaat. ‘Het is walgelijk’, zegt de penisfiguur op de voorkant van Siné Mensuel. In de vorm van autocensuur voor Facebook is over het balzakhoofd een blauwe stikker geplakt met de woorden: ‘Dit is geen lul’

 

Walgelijk, Rutte III of Macron!

‘Hou daarmee op! Uw jaloezie vreet aan ons!!!’

 

Hoe menig politieke journalist zich gedraagt, als hij een vraag stelt. Zo:

[BFM = Frans televisie- en radiostation met name gewijd aan economische en financiële actualiteiten.]

 

Wetenschappelijk onderzoek kent zijn grenzen als het om Trump gaat:

‘En, dokter?’   ‘Er is geen hoop, u bent vanbinnen nog stommer’.

 

Ziekenhuizen

In ziekenhuizen gaat het niet goed; het verpleegkundig personeel loopt op de laatste benen – mede veroorzaakt door de permanente bezuinigingen in dit veld. Over twee pagina’s wordt door Siné Mensuel de noodklok geluid met een artikel getiteld ‘Verpleegkundigen in terminale fase’. Hun gezicht staat op de curve van de patiënt. Met dank aan het management van het ziekenhuis, dat op winstbejag uit is. Concurrentie maakt alles beter, toch? Wat plaatsvindt, is dat overbelaste artsen meer werk aan verpleegkundigen toevertrouwen. Dat werkt weer stress verhogend door bij het overladen met aanvullende verantwoordelijkheden en in toename van angst om medische fouten te maken. Dit is de situatie in menig Frans (publiek) ziekenhuis; berichten bereiken mij dat in Nederland identieke situaties voorkomen. Onder Rutte III zal zich dit zeker doorzetten. Oud-minister Henk Kamp maakt zich ervoor op in die sector.

 

Dit zijn nog maar enkele walgelijkheden die op de hak worden genomen. Verder in dit nummer uiteraard ook de gebruikelijk rubrieken en strips om u weer op te monteren!

[ThH]

SINÉ MENSUEL, nr. 69, november 2017, 32 blz., prijs 5,50 euro.

[Beeldmateriaal overgenomen uit het besproken nummer van Siné Mensuel.]

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: