Spring naar inhoud

Algemene Feministische Staking?

08/03/2018

Het maart-nummer van het Franse anarchistische maandblad Le Monde libertaire (nr. 1793) roept op tot een algemene feministische staking op 8 maart 2018 vanwege Internationale Vrouwendag. Het nummer opent met een hymne aan de vrouw en vervolgt met een aantal voorbeelden van anti-seksistische strijd.

Die voorbeelden van strijd maken duidelijk dat vrouwen de zittende macht zelfstandig weten aan te vallen met een algemene staking – waarbij zij de mannen op sleeptouw nemen. We spreken over 1917 in Petrograd waar eind februari van dat jaar de textielarbeidsters de fabrieken verlieten en zo de stoot tot de Russische februari revolutie gaven!

Naast deze opening ook aandacht in Le Monde libertaire voor de Vierde Feministische Golf (een bijdrage vertaald uit het Spaans) en de Internationale staking van vrouwen in…Cuba? Verder een getuigenis van een ex-activiste. Zij vertelt welk activistisch werk ze deed in Venezuela voor de zittende (revolutionaire?) regering, voor de staat dus. Ze kreeg er genoeg van!

Niet vergeten wordt er in dit nummer te informeren over alle andere gebruikelijke strijdtonelen, over films en over boeken.

[ThH]

Le Monde Libertaire, nr. 1793, maart 2018, 56 blz., prijs 4 euro.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: