Spring naar inhoud

Domela Nieuwenhuis: Van Christen Tot Anarchist

24/05/2019

In het kader van het Domelajaar 2019 verschijnen bij Kelderuitgeverij twee nieuwe uitgaven. Een van de twee betreft de heruitgave van Domela’s autobiografische Van Christen Tot Anarchist die oorspronkelijk verscheen in 1910. De heruitgave is verwerkt in drie delen, die in een losse ‘verzamelband’ zitten. De inleiding is van de in 2018 overleden historicus Bert Altena.Tevens is een nieuw register gemaakt en opgenomen.

Domela Nieuwenhuis (1846-1919) stond door zijn onvermoeibare propaganda aan de wieg van het socialisme in Nederland. Zijn herinneringen schetsen zijn persoonlijke ontwikkeling van vrijzinnig dominee naar het socialisme en uiteindelijk naar het anarchisme. Hij geeft in deze autobiografie een beeld van het ontstaan van de anarchistische en socialistische beweging.

 

Ferdinand Domela Nieuwenhuis,Van Christen tot Anarchist. Gedenkschriften, Kelderuitgeverij, Utrecht 2019 ISBN/EAN 978-90-79395-36-1 NUR-code 697 Politieke geschiedenis, 220, 280, 240 blz., geïllustreerd, prijs  € 29,50.

Bestellen via www.Kelderuitgeverij.nl

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: