Spring naar inhoud

Covid19: De Staat Profiteert Ervan Voor Instelling Van Bewakingsmaatschappij

13/05/2020

 

Enkele weken geleden verzamelde de Franse site Paris-Luttes.info (een antikapitalistische, antiautoritaire en revolutionaire site) een aantal feitelijke gegevens omtrent wat in Frankrijk over de instelling van een bewakingsmaatschappij aan de orde is. Het gaat om de aanbesteding van ‘wat drones’.

De Franse overheidsactiviteit is ook in Nederland herkenbaar (en iets heel anders dan een ‘participatiemaatschappij’ waarover we dan ook niets meer horen). De inleiding van het item op de site Paris-Luttes luidt als volgt: ‘ Terwijl het ziekenhuis nog steeds een tekort heeft aan maskers en beschermende kleding door een gebrek aan anticipatie van de kant van de staat en er meer bekeuringen worden uitgedeeld dan tests aangeschaft, wordt het mechaniek van een bewakingsmaatschappij in het leven geroepen. En ziedaar, nu worden we ook met de grillen geconfronteerd van het bestellen van ‘microdrones voor alledag’ om de bevolking in de gaten te houden. Sommige van de bestelde drones zullen zelfs worden uitgerust met thermische sensoren.’

Enige weken ervoor was er al sprake van een bestelling van 3,6 miljoen euro aan traangas(granaten). Dat was begin maart. Begin april werd een nieuwe bestelling ten bedrage van 3,5 miljoen euro uitgeschreven voor drones. De op 12 april door het ministerie van Binnenlandse Zaken gepubliceerde aanbesteding betreft namelijk de aankoop van 651 stuks. De aanbesteding is verdeeld in drie kavels:

1,8 miljoen euro voor 565 micro-drone voor alledaags gebruik.

1,58 miljoen euro voor 66 drones met een nationaal bereik. En:

175.000 euro voor 20 ‘gespecialiseerde nanodrones’.

Het gaat hier om feitelijke informatie. Om alle details te lezen, kunnen de bijlagen worden gedownload van twee Franse overheidssites, voor de aanbesteding, klik HIER; voor de bedragen, klik HIER.

[Vertaling informatie van de site Paris-Lutter.info, ThH]

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: