Spring naar inhoud

Film: Themrock. Tendens ‘Anarchisme Ongeremd’

22/05/2020
tags:

     Michel Piccoli

Een meester van het theater en de cinema, Michel Piccoli, is niet meer. Onlangs overleed hij op 94 jarige leeftijd. In de Franse lowbudget-cultfilm T H E M R O C uit 1973 vertolkte hij de hoofdrol, waaraan overigens ook enkele andere onvergetelijke figuren meededen. Piccoli speelde een (Parijse) arbeider die, door wat hem aan ‘wereld’ omringde, langzaam doordraaide.

De film ontwikkelt zich tot een overdrijving van wat de tendens ‘anarchisme ongeremd’ zou kunnen heten. Ik denk dat die film door de moraalpolitie nu verboden zou worden. Je kan er misschien hooguit nog kennis van nemen via gekuiste anderhalve minuut episodes. De VPRO mocht er nog over schrijven, klik HIER. [ThH]

One Comment leave one →
 1. nayakosadashi2020 permalink
  22/05/2020 21:19

  Tja, de moraalpolitie is meer een soort cultuurverschijnsel. Dat voortkwam uit Amerikaanse en Engelse ( anglosaxistische ) cultuur.

  Men noemt het dan ‘woke’ culture. Als voorbeeld. Als je dan tegenwoordig een film maakt. Dan zitten er vijf mannen in, vijf vrouwen. Vijf witte mensen, vijf zwarte mensen. Iemand moet homo zijn, iemand moet gehandicapt zijn, iemand moet transgender zijn. Er moet ook een Aziaat in én een native Amerian en er zullen geen dialogen zijn, waarin er gescholden wordt en er zal niets gezegd worden dat in theorie aanstootgevend zou kúnnen zijn voor iemand ( in theorie ). Dus, je houdt dan een zouteloos geheel over hahaha. Maar, wel woke. En als je niet iets wokes maakt, wordt je carrière kapot gemaakt, via twitter, door anonieme activisten ( die zichzelfvaak anarchist noemen en daarmee dat woord verpesten )

  Vele ‘anarchisten’ ( in mijn ogen zijn het geen anarchisten ) omarmen deze cultuur, deze woke cultuur.

  In princiepen is er niets mis met woke zijn. In die zin, als je een ‘woke’ film wilt maken, dan doe je dat lekker.

  Het probleem is de agressie die er vaak omheen hangt. Het is niet een kwestie van : ik maak een woke film. Nee, iedereen moet en zal alleen nog maar woke films maken. Het is binnen anarchistische kringen niet een persoonlijke keuze. Nee, iedereen moet en zal ook zo zijn.

  Ook worden veel wóke dingen via de wét afgedwongen. Iets waar zogenaamde ‘anarchisten’ dan voor pleiten. De staat gaat jou dan oppakken, als je iets ‘transfobisch’ denkt en/of zegt. Jongeren die zichzelf ‘anarchist’ noemen, pleiten daarvoor. Pleiten voor het beboeten van mensen, via de …….staat… In Engeland zijn al mensen opgepakt, wegens hun ‘transfobische’ tweets. Anarchisten in Engeland juichte dit toe….Mensen worden opgepakt door de Torrie staat en ‘anarchisten’ vinden dat prachtig….. ( het lijkt wel de omgekeerde wereld )

  Een ander groot probleem, is de missrepresentatie. Als je bijv niet meer mag zeggen dat in het oude Griekeland de vrouwen niet mochten stemmen ( omdat dat seksisitsch is ) dan vervals je dus de geschiedenis. Als je doet alsof mannen en vrouwen in het Amerikaanse leger zaten, in de Wo2, dan vervals je dus de geschiedenis. Alleen de Russen waren unisex in hun legers. Het idee is dan, we moeten jonge meisjes daarmee niet opzadelen, met dat feit.

  Wokeness maakt dan dus dat mensen geen eerlijk beeld van de geschiedenis krijgen.

  Het laatste probleem is de vele ‘anarchisten’, die deze ‘wokeness’ opdringen, iedere dag, in iedere context, de hele tijd.

  Het doet allemaal erg maoitisch aan. Waar ik eerder ook over schreef

  ik val in de herhaling. Nou en. Herhalen is leuk. Herhalen trekt volle zalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: