Spring naar inhoud

Oproep Internationale Bijeenkomst Gele Hesjes

08/10/2020

De internationale werkgroep ADA6, ‘Le Groupe de Travail International’ ADA 6 te Paris, heeft een internationale oproep gedaan tot een bijeenkomst van de 6de assemblees van assemblees van de Gele Hesjes (in het Italiaans, Frans, Spaans, Engels, Grieks). Die oproep is te vinden op de site Barraventopensiero. De bijeenkomst zal plaatsvinden van 13-15 november 2020 (informatie op de site van de Gele Hesjes/ADA6). Geert Carpels vertaalde de Franstalige versie van de oproep, die hieronder is te vinden. De Gele Hesjes strijden door! [ThH]

Wij zijn de Gele Hesjes die de zesde algemene vergadering van de vergaderingen der Gele Hesjes uit heel Frankrijk voorbereiden. Sinds 17 november 2018 komen we met duizenden op straat tegen de sociale, fiscale en economische onrechtvaardigheid. We ondergaan allen de ramp van de door de ‘Covid-19’ pandemie uitvergrootte economische crisis. De prijs die de volkeren betalen is al aanzienlijk, het verlies van naasten, de vermindering van de inkomsten, de onzekerheid en de sterke achteruitgang van de levensomstandigheden van de loontrekkers, van de gepensioneerden en van ‘de werklozen’. De regeringen maken er gebruik van om, naast al de basisvrijheden, ook alle sociale verworvenheden en het arbeidsrecht aan te vallen.

Nooit eerder hebben de vertegenwoordigers van de heersende klassen, de regeringen en de internationale instellingen de wereld een dergelijk leugenachtig spektakel, dergelijke listen voorgeschoteld die bewijzen dat ze de plagen niet aanpakken, die ze zelf hebben opgeroepen en waarvoor ze de volle verantwoordelijkheid dragen. Overal ter wereld toont het verzorgend en verplegend personeel het voorbeeld met haar moed en met de verdediging van het hospitaal, van het recht op gezondheid. Zij weigeren het heilige verbond met hen die de openbare diensten hebben afgebroken.

De Franse pers schrijft ‘dat het de Gele Hesjes zijn die de reële economie doen draaien’. Inderdaad, het zijn de loopjongens en -meisjes, de vuilnismannen en -vrouwen, de ambtenaren van de openbare diensten, de kleine handelaars en ambachtslui, de chauffeurs, de cassières, de landbouwers, de zelfstandigen en de interim werkers, de poetslui en veiligheidsagenten, de technici, iedereen met een onzeker werk, een laag loon en een hard leven die, ondanks de pandemie, naar het werk worden gestuurd, soms zonder mondkapje, zonder bescherming!

Het is onontbeerlijk stil te staan en dit nader te onderzoeken, erover na te denken, informatie, initiatieven en acties uit te wisselen. Er moet dringend worden overgegaan tot collectief werk op internationaal niveau om de nieuwe sociale context te analyseren, de reorganisatie van de economische en financiële krachten van het kapitaal en de wijze om erop te antwoorden, op basis van de ervaringen uit elk land. We richten ons tot de basisgroepen, -organismen en individuen in heel Europa en de andere werelddelen die weerstand bieden, om elkaar te leren kennen en om onderling een hecht vertrouwen op te bouwen. Laten we ons organiseren, ‘tijdens en na het coronavirus’, over de grenzen heen, met het doel vooreens en altijd een einde te maken aan het kapitalisme, om de mensheid te redden van de barbarij, om de leegroof van de planeet te beëindigen, opdat al wie leeft van zijn arbeid een nieuwe wereld kan bouwen, een nieuw leven, waardig en met respect voor het milieu.

Om daaraan allemaal het hoofd aan te kunnen bieden, organiseren we ons nu reeds zodat de woede, de haat tegen de uitbuiters omslaat in strijd en sociale actie. Nooit zullen we slaven zijn! Neem zonder dralen contact met ons op. 

ADA6-iledefrance (ga naar ADA6-iledefrance en klik bij Contacts/Médias op het gegeven mailadres. De vertaling uit het Frans van de oproep is van Geert Carpels).

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: