Spring naar inhoud

Internationale Anti-autoritaire Meerdaagse Bijeenkomst Uitgesteld Tot Zomer 2023

03/02/2022

In augustus 2021 werd aangekondigd dat in het Zwitserse St-Imier in juli 2022 de 150ste verjaardag van het congres in St-Imier in 1872 zou worden gevierd (zie Online). In dat congres werd de Anti-autoritaire Internationale geboren. De organisatie die zich bezighoudt met de viering ervan laat nu het volgende weten. [ThH]

“Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de Internationale Anti-Authoritaire Bijeenkomst die van 28 tot 31 juli 2022 in Saint-Imier was gepland, is uitgesteld tot de zomer van 2023. Niettemin hebben we besloten deze zomer een klein evenement in Saint-Imier (Zwitserland) te organiseren, dat als springplank zal dienen voor de grote bijeenkomst in 2023 als viering van de 150e verjaardag van het Congres van de Anti-Autoritaire Internationale van 1872 in Saint-Imier. We zijn hierover in gesprek en een aankondiging zal binnenkort worden gedaan.

Aangezien de situatie met betrekking tot COVID de komende maanden nog onzeker is, weten wij niet of de autoriteiten ons zullen vragen de controle van de vaccinatiecertificaten toe te passen. Om voor de hand liggende redenen kunnen wij op dit evenement geen certificaat- en identiteitscontroles organiseren. Wij willen vooral een evenement dat voor iedereen toegankelijk is, met een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid. We zijn ons ervan bewust dat de situatie in Zwitserland tegen de zomer misschien rustiger wordt, maar de bijeenkomst is internationaal, dus we moeten ook rekening houden met de pandemische situatie wereldwijd.

De pandemie heeft de afgelopen twee jaar ook een enorme druk gelegd op onze organisatie en heeft gevolgen gehad voor de vergaderingen en de voorbereiding van het evenement. We hebben daarom besloten de bijeenkomst in 2022 uit te stellen tot volgend jaar. Gelukkig is dit niet allemaal slecht nieuws: we geven onszelf nog een jaar de tijd om meer mensen in de organisatie te verwelkomen, meer fondsen en donaties te vinden, en een betere externe communicatie op te zetten.”

Met anarchistische groeten,

De organisatie van de Internationale Anti-autoritaire Bijeenkomst van Saint-Imier 2023.

[Vertaling ThH]

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: