Spring naar inhoud

Wij Zullen Het Jou Lastig Maken

12/05/2022

In de tijd van vaccinatieweigeraars (covid 19) riep de Franse president Emmanuel Macron tegen hen: ‘Wij zullen het jullie lastig maken’. Het vaccinatiebewijs (de QR-code) werd een ‘sleutel’ tot deelname aan maatschappelijke activiteiten. Macron is net aan zijn tweede ambtstermijn begonnen of zijn opmerking komt als een boemerang terug. Het zal hem moeilijk gemaakt worden, hij zal lastiggevallen worden, zo leest men op de voorkant van het mei-nummer van Siné Mensuel (nr. 118, 2022). De tijd van de rode tomaat gaat herleven.

Onderwerpen goenoeg om de vervalsingen die Macron pleegt aan het licht te brengen. Zo bedacht hij ‘groene kernenergie’ om met een voorstel tot de bouw van een aantal nieuwe kerncentrales aan te komen.

 Hij sloot zich ook aan bij duistere Franse oorlogsprofiteurs (Oekraïne) in de agrarische sector: stimuleren van de Franse industriële landbouw. Daarvoor liet hij zijn getrouwen het werk opknappen. De oorlog in Oekraïne was slechts twee dagen oud (26 februari 2022) of de voorzitter van de Franse federatie van de agrarische sector eiste urgentie om die sector meer ruimte te geven voor productievergroting. Een week later nam de Franse minister van Landbouw de argumentatie van de Federatie over en kondigde aan om op Europees niveau meer ruimte te bepleiten voor meer industrieel handelen: meer kunstmest, meer pesticiden, minder biodiversiteit. Handel dus, tot de dood erop volgt.

En zo loopt het allemaal op rolletjes. Macron kan nu aan zijn tweede presidentstermijn beginnen.

Kan hij veranderen?

‘Waarom veranderen wat werkt?’

Als je dit zo leest, schiet dan niet de gelijkenis tussen Macron en Rutte voor de ogen?

Thom Holterman

Siné Mensuel, nr. 118, 2022, 32 blz., prijs 6,50 euro.

[Beeldmateriaal ontleend aan Siné Mensuel nr. 118.]

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: