Spring naar inhoud

Afschaffing Van De Handelsmaatschappij, Voor Een Levende Maatschappij

01/11/2022

De Belgische libertaire maatschappijcriticus Raoul Vaneigem schrijft in het Frans. De onvermoeibare vertaler van zijn werk in het Nederlands is Geert Carpels. Die heeft voor de site Globalinfo en de site Libertaire orde reeds heel wat vertalingen aangeleverd. Hij werkte gestaag aan een aantal teksten van Vaneigem, die nog niet in het Nederlands verschenen waren. Enkele zijn inmiddels klaar en verspreid. Hier volgt het derde vertaalde boek van Raoul Vaneigem Voor de afschaffing van de handelsmaatschappij, voor een levende maatschappij –   Pour l’abolition de la société marchande pour une société vivante, Payot – Rivages Petite Bibliothèque, 2002, uitgave 2006, 140 blz..

Raoul schrijft op de achterflap van zijn boek:

Onze enige kans om de handelsbeschaving af te schaffen schuilt in het benadrukken van de opkomst van een menselijke beschaving, waarbij we ons dienen te baseren, met de intentie om ze te overstijgen, op de enige echte nieuwe economie. Het is tijd om er bewust van te worden: onze rijkdom schuilt in een leven dat wordt gelouterd door de vooruitgang van de menselijke gevoeligheid en intelligentie. We hebben dat leven niet op te offeren noch terug te betalen met de prijs van de tegenslag. Onze strijd draait niet meer om het overleven in een maatschappij van predators maar om het leven tussen de levenden.

Voor de link naar het te downloaden ‘pdf’ van de Nederlandse vertaling door Geert Carpels van Vaneigem’s Voor de afschaffing van de handelsmaatschappij, ga naar de site Globalinfo, zie Online.

[ThH]

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: