Spring naar inhoud

Woody Guthrie, Vader Van Het Protestlied

15/07/2012

Veertien juli 2012, de dag dat honderd jaar geleden Woody Guthrie werd geboren. Hij wordt wel gezien als de uitvinder van het moderne protestlied, meldt Joop.nl. Op die site is de uitvoering van zijn ‘This Land Is Your Land’ te zien met de inmiddels 93 jarige Pete Seeger en Bruce Springsteen (http://www.joop.nl/show/detail/artikel/14969_woody_guthrie_uitvinder_van_het_protestlied_herdacht/ ).

In een van de reacties bij dit item op Joop.nl treft men nog een verwijzing aan naar een portret van Woody Guthrie, met zeldzame audio-opnames en interviews met Alan Lomax, Jack Elliot, Pete Seeger, Arlo Guthrie (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9EnXnFgnkUc#! ).

Dankzij de Amerikaan Alan Lomax (1915-2002), een musicoloog in het bijzonder geïnteresseerd in volksmuziek, is veel geschiedenis ervan vastgelegd op band.  Al reizend door de Verenigde Staten (en de rest van de wereld) legde hij een fantastische verzameling aan van deze muziek en liederen. In feite zette hij het werk van zijn vader, eveneens musicoloog en folklorist, voort.

[ThH]

One Comment leave one →
  1. Bert van den Bosch permalink
    15/07/2012 11:05

    Een Chinese wijsheid spreekt: “Wie in een draaikolk terecht komt en zich verzet, wordt meegesleurd, wie zich laat drijven wordt meegevoerd”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: